Mary Mijnlieff

Kinderen met sociaal-emotionele problemen hebben gedurende mijn opleiding, werk in het basisonderwijs en tijdens mijn studie orthopedagogiek (UVA, 2003) altijd mijn speciale belangstelling gehad.

Doordat ik zelf met ingrijpende verlies-ervaringen ben geconfronteerd, realiseer ik mij terdege hoe zwaar en moeilijk dit kan zijn voor een kind. Dit heeft mij gemotiveerd om mij verder te verdiepen in rouwverwerking, traumatische ervaringen, PTSS symptomen bij kinderen, in het bijzonder in op school.   

Voor een uitgebreid overzicht van mijn opleidingen en ervaring nodig ik u uit om mijn profiel op LinkedIn te bekijken.

Ik ben vaste columnist voor de Nationale Onderwijs- en Zorggids. De columns zijn daar online terug te lezen. 

Postdoctorale bijscholing heb ik gevolgd bij o.a. het R.I.N.O. met als onderwerpen rouwverwerking, EMDR, de methode "Write Junior", diagnostiek en behandeling van dyscalculie, echtscheiding, de rol van ernstige ziekte in het gezin, hechtingsproblemen, signalering van Seksueel Misbruik en behandeling van onbegrepen lichamelijke klachten. In 2016 heb ik de basisopleiding Psychotrauma afgerond.

Ik ben lid van de Amsterdamse Zondagsschilders. Naast de lessen portrettekenen die ik volg ik bij Joop Rooijers op de vrijdagochtend ben ik coördinator van de activiteit “Portet op Zondag”. Iedere eerste zondag van de maand portretteren leden een bekende Amsterdammer. Daarnaast is zij coördinator en redactielid van het blad “Ateliernieuws” van de Amsterdamse Zondagsschilders.

Website van mijn hudige werk: psychiatryamsterdam.nl