Nieuws

Het laatste nieuws:

Klik op bovenstaande afbeelding om mijn nieuwste blog 'Help! Een verwarde ouder in mijn klas!' op de website van de Nationale Onderwijsgids te lezen.

 

 

 

 

Lees mijn nieuwe blog op de Nationale Onderwijsgids: Hoogbegaafdheid en trauma

Hoogbegaafdheid en trauma
 

Lees deze blog op de site van de Nationale Onderwijsgids: Zoeken naar kracht en kwetsbaarheid: opgroeien met een chronisch zieke ouder

 

Lees deze blog op de site van de Nationale Onderwijsgids:  Feestdagen na rouw en trauma!

 

 Lees deze blog op de site van de Nationale Onderwijsgids: Rekenproblemen: chronische stress, een silent killer!

 

Lees deze blog op de site van de Nationale Onderwijsgids: Van kinderen krachtpatsers maken: veerkracht na rouw en trauma

Trainingen "Traumasensitief werken".

Uit de evaluaties van leerkrachten die de training al volgden! Traumasensitief lesgeven in het basisonderwijs!

 Op dinsdag 16 mei 2017 sloot het team van SBO "de Meander" uit Amsterdam de training "Werken met de tijdlijn van een leerling af". 

De Uitvaartbeurs Amsterdam 2017 op 22 april 2017 was een prachtige dag met vele bijzondere ontmoetingen! Dank voor een ieder die aanwezig was bij mijn lezing!

Gisteren, 18 april 2017, 2e deel training "Werken met de tijdlijn van een leerling, op weg naar een Traumasensitieve School" verzorgd op SBO de "Meander" . De middag begonnen met het voorlezen van een stukje uit de "Erik", een uitgave van de NewScientist ter gelegenheid van de 65e verjaardag van professor dr. Erik Scherder. Het hele nummer gaat over het brein. Erik introduceerde de "deskbike". Mijn vraag aan het team was "Over hoeveel jaar staan ze in de klas?". Tien jaar dacht een leerkracht. Ik denk veel eerder!

Vanmiddag, 12 april 2017, een mooie studiemiddag voor 100 leerkrachten uit de Rivierenbuurt & de Pijp in Amsterdam. Ik mocht een discussietafel over dyscalculie verzorgen. Véél belangstelling en veel vragen! Dank aan de gastschool "De Springstok". 

Foto met dank aan Emmy Lugthart

Op 5 april 2017 mocht ik, in Dordrecht, aan de auteur van het prentenboek "Per Ongeluk", Nathalie Slosse (zie haar site bij links), een zeer persoonlijk cadeau overhandigen! Gemaakt door Mariken Tetteroo van Trootoys (zie haar site bij links).

In het kunstwerk zitten materialen verwerkt die nog van Nathalie geweest zijn! Persoonlijker kon het niet worden. Dank Mariken, wat prachtig is het geworden!

 Op  pad naar SBO de "Meander" voor een training "Werken met de tijdlijn van een leerling, op weg naar een Traumasensitieve School". 

 

 Op 23 maart 2017  kwam mijn allereerste blog online: "Traumasensitief is werken met de tijdlijn van je leerling". Hij is te lezen op de site van de Nationale Onderwijsgids. 

Prentenboek "Per Ongeluk" van auteur Nathalie Slosse, opgedragen aan mij, is aangekomen in de Alblasstraat!

Ik heb ontzettend fijn samengewerkt met Nathalie! Een hele warme integere persoonlijkheid.

Een enorme verrassing is dat het boek aan mij is opgedragen: "Voor Mary, als troost voor het meisje van toen en uit respect voor de sterke dame nu".

 

Definiteve ontwerp van de voorkant map training "Werken met de tijdlijn van een leerling, op weg naar een Traumasensitieve School!"

Definitieve ontwerp map training

Op Pinterest! Mijn bord "Traumasensitief Onderwijs".

 

Hier de cover van het prentenboek "Per ongeluk"! Het boek is geïnspireerd op mijn persoonlijke verhaal. Te lezen via deze link:

http://www.vpro.nl/lees/gids/2015/14/maandag.html

 

 

Een bijdrage aan de rubriek "Hier doe ik het voor" in het vakblad "De Pedagoog" van de beroepssvereniging de NVO. 

Rubriek

 

Tips om met kinderen te praten over een aanslag.  

 

 

 "Nooit te vroeg om over de dood te beginnen" in de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden 17 november 2016

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan

Klik op de buttons voor meer informatie: