In de media

 

NRC NEXT en NRC 11 juli 2019 

 

16 november 2018: Nathalie Slosse, de auteur van het prentenboek “Per Ongeluk” en “Een warm dekentje” is zaterdag 10 november 2018 overleden. Nog maar 42 jaar, overleden aan kanker. Ik droeg deze column aan Nathalie op. Een monumentale nalatenschap die er nog niet had mogen zijn... op de website Nationale Zorggids gaat over Nathalie.

Afscheid van grote boom

 


Vechtscheiding

2 november 2018: Als een echtscheiding een vechtscheiding wordt, verliezen kleinkinderen hun wortels. Lees de column op de website Nationale Zorggids.Euthanasie:

5 oktober 2018: Klik op bovenstaande afbeelding om mijn nieuwste blog 'Euthanasie: "Zeg je dan tegen een kind: zo laat ga ik dood?"' op de website van de Nationale Zorggids te lezen.


 

Lees mijn nieuwste column op de Nationale Zorggids: Op de basisschool al praten met kinderen over orgaandonatie?
Deze column staat ook op de website van de Nationale Onderwijsgids

 

Laat je zien!

Klik op bovenstaande afbeelding om mijn nieuwste blog 'Pesten: leerkracht 'Laat je zien!', maar wat als er een kameleon in de klas zit...?' op de website van de Nationale Onderwijsgids te lezen.

 


  

Klik op bovenstaande afbeelding om mijn nieuwste blog 'Suïcide, als het licht in de ogen van een mens niet meer aan wil…' op de website van de Nationale Zorggids te lezen.

 

Klik op bovenstaande afbeelding om mijn nieuwste blog 'Als binnen een familie de verbindingen verbroken zijn…' op de website van de Nationale Zorggids te lezen.

 

Klik op bovenstaande afbeelding om mijn nieuwste blog 'Help! Een verwarde ouder in mijn klas!' op de website van de Nationale Onderwijsgids te lezen.

Lees mijn nieuwe blog op de Nationale Onderwijsgids: Hoogbegaafdheid en trauma

Hoogbegaafdheid en trauma
 

Lees deze blog op de site van de Nationale Onderwijsgids: Zoeken naar kracht en kwetsbaarheid: opgroeien met een chronisch zieke ouder

 

Lees deze blog op de site van de Nationale Onderwijsgids:  Feestdagen na rouw en trauma!

 

 Lees deze blog op de site van de Nationale Onderwijsgids: Rekenproblemen: chronische stress, een silent killer!

 

Lees deze blog op de site van de Nationale Onderwijsgids: Van kinderen krachtpatsers maken: veerkracht na rouw en trauma

De Uitvaartbeurs Amsterdam 2017

22 april 2017 was een prachtige dag met vele bijzondere ontmoetingen!

Dank voor een ieder die aanwezig was bij mijn lezing!

 Op 5 april 2017 mocht ik, in Dordrecht, aan de auteur van het prentenboek "Per Ongeluk", Nathalie Slosse (zie haar site bij links), een zeer persoonlijk cadeau overhandigen! Het kunstwerk is gemaakt door Mariken Tetteroo van Trootoys (zie haar site bij links).

In het kunstwerk zitten materialen verwerkt die nog van Nathalie geweest zijn! Persoonlijker kon het niet worden. Dank Mariken, wat prachtig is het geworden!

 

Op pad met de training "Traumasensitief werken". 

 

Op 23 maart 2017 was ik te gast bij "Omroep Max" in het programma "Tijd voor Max".

In het interview van 10 minuten vertel wat mij is overkomen. Hoe het dodelijke ongeluk wat ik als 6-jarige veroorzaakte, gevolgd door jarenlang pesten, mijn leven, op alle terreinen heeft beïnvloed. In deze week verscheen ook het prentenboek "Per Ongeluk" van de auteur Nathalie Slosse (Brussel). Zij droeg het prentenboek aan mij op.

Het is Nathalie haar prentenboek. Het dierbaarste boek in mijn huis!

Via www.uitzendinggemist.nl vanaf 11.20 min.

 

 Op 23 maart 2017  kwam mijn allereerste blog online: "Traumasensitief is werken met de tijdlijn van je leerling". Hij is te lezen op de site van de Nationale Onderwijsgids. 

Prentenboek "Per Ongeluk" van auteur Nathalie Slosse, opgedragen aan mij, is aangekomen in de Alblasstraat!

Ik heb ontzettend fijn samengewerkt met Nathalie! Een hele warme integere persoonlijkheid.

Een enorme verrassing is dat het boek aan mij is opgedragen: "Voor Mary, als troost voor het meisje van toen en uit respect voor de sterke dame nu".

 

De cover van het prentenboek "Per ongeluk"! Het boek is geïnspireerd op mijn persoonlijke verhaal. Wat mij overkwam is te lezen via deze link:

http://www.vpro.nl/lees/gids/2015/14/maandag.html

 

 

Een bijdrage aan de rubriek "Hier doe ik het voor" in het vakblad "De Pedagoog" van de beroepssvereniging de NVO. 

Rubriek

 "Nooit te vroeg om over de dood te beginnen" in de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden 17 november 2016