Door wie?

Kinderen met sociaal-emotionele problemen hebben gedurende mijn opleiding, werk in het basisonderwijs en tijdens mijn studie orthopedagogiek (UVA, 2003) altijd mijn speciale belangstelling gehad.

Doordat ik zelf met ingrijpende verlies-ervaringen ben geconfronteerd, realiseer ik mij terdege hoe zwaar en moeilijk dit kan zijn voor een kind. Dit heeft mij gemotiveerd om mij verder te verdiepen in rouwverwerking, traumatische ervaringen, PTSS symptomen bij kinderen, in het bijzonder in op school. Ik verzorg lezingen en workshops over traumasensitief werken.  

Voor een uitgebreid overzicht van mijn opleidingen en ervaring nodig ik u uit om mijn profiel op LinkedIn te bekijken.

Ik ben vast columnist voor de Nationale Onderwijsgids. Links naar mijn meest recente bijdrage kunt u vinden in het menu onder nieuws.

Postdoctorale bijscholing heb ik gevolgd bij o.a. het R.I.N.O. met als onderwerpen rouwverwerking, EMDR, de methode "Write Junior", diagnostiek en behandeling van dyscalculie, echtscheiding, de rol van ernstige ziekte in het gezin, hechtingsproblemen, signalering van Seksueel Misbruik en behandeling van onbegrepen lichamelijke klachten. In 2016 heb ik de basisopleiding Psychotrauma afgerond.